Veel mensen denken dat hun woning prima geïsoleerd is, maar bijna iedereen heeft wel één of meer koudebruggen in zijn huis. Een aantal voorbeelden; onder je deur worden dorpels toegepast, afhankelijk van het materiaal, kan dit betekenen dat je een koudebrug creëert.
Of je hebt een houten kozijn met een mooie hardstenen onderdorpel. Dit betekent dat de hardstenen onderdorpel de zwakste plek is in jouw isolatie, de hardstenen onderdorpel loopt namelijk rechtstreeks door van binnen naar buiten. Kan dit ook anders? Jazeker, een mooie oplossing voor dit probleem kan de Duriso dorpel zijn.
Wat is het nadeel van standaard onder-dorpels?
Relatief veel mensen klagen dat hun verwarmde vloeren ‘s winters zo koud zijn in de buurt van de buitendeuren. Ongeveer 80 tot 90 procent van de luxere woningen heeft hardstenen dorpels. Daar stroomt ‘s winters de warmte door naar buiten en dit betekent dat de vloer in een straal van één a twee meter van de deur gewoon koud is. Maar natuurlijk werkt het ook andersom: als ‘s zomers de zon op een donkere, hardstenen dorpel staat, kan die makkelijk 50 tot 60 graden warm worden en die warmte geeft de dorpel dan aan de binnenzijde van de woning weer af.
Wat is de Duriso dorpel?
Onder de naam Duriso introduceert het gelijknamige bedrijf een hardstenen onderdorpel die zich kenmerkt door de isolerende scheiding. Door een hardstenen onderdorpel in twee delen te splitsen, komt er ruimte voor een warmte-isolerende tussenlaag.
In tegenstelling tot de traditionele uitvoeringen laat deze uitvoering in de winter geen warmte naar buiten door, en in de zomermaanden houdt hij de koelte binnen.
De ‘Duriso-dorpel’ is opgebouwd uit een binnendorpeldeel en een buitendorpeldeel. De hardstenen delen zijn onderling verkleefd met een 10 millimeter dikke tussenlaag van neopreen, die precies onder de deur loopt. Ook de opstaande neuten van hardsteen zijn gesplitst in een binnen- en een buitendeel, met neopreen ertussen. In feite gaat het om één complete plak van deze synthetische rubbersoort. De dorpel wordt – zoals gebruikelijk – gemonteerd op een spouwlat, en is zowel verkrijgbaar voor naar buiten- als naar binnendraaiende deuren. Hij is als één geheel te transporteren en te plaatsen. Ook is het mogelijk om de binnendelen, indien gewenst, van een ander materiaal te maken (bijvoorbeeld van hout.)
Door deze eigenschappen biedt Duriso de mogelijkheid om gebruik te maken van de luxe en authentieke uitstraling van hardsteen, zonder onnodig en ongewenst energieverlies. Bovendien past het product – herkenbaar als blauwgrijs hardsteen – goed in de trend naar duurzaamheid en goede isolatie in de diverse bouwprojecten.
Waar vind ik meer informatie over de Duriso dorpel?
Op www.duriso.nl is meer informatie over het product te vinden, maar geen prijslijst. De fabrikant geeft namelijk aan dat het een maatproduct betreft en dat je per formulier kunt bestellen. Via de site kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Het maakt natuurlijk voor de prijs wel uit of je één uniek exemplaar wilt voor een renovatie, of tien identiek gedetailleerde exemplaren voor een project.
Wanneer je besluit om hardstenen onderdorpels toe te passen in jouw woning, denk dan eens aan de comfortverhoging die deze dorpels voor je kunnen realiseren. Kijk vooral niet alleen naar de kostprijs, maar ook naar de besparing die het op de energie oplevert en de verhoging van het comfort voor jouw woning.
Conclusie Duriso dorpel
Heb je een houten kozijn met een mooie hardstenen onderdorpel? Dan betekent dit dat je hardstenen onderdorpel de zwakste plek is in jouw isolatie, je krijgt hier een koudebrug.
Onder de naam Duriso introduceert het gelijknamige bedrijf een hardstenen onderdorpel die zich kenmerkt door de isolerende scheiding. Door een hardstenen onderdorpel in twee delen te splitsen, komt er ruimte voor een warmte-isolerende tussenlaag. Op deze wijze beperk je de koudebrug tot een minimum. Wil je meer informatie of een sample van de Duriso dorpel? Kijk dan op www.duriso.nl
Wil je dit artikel delen met je netwerk?
Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, alvast bedankt hiervoor.
Gratis ebook “5 tips voor het ontwerp van je eigen woning af”
In dit ebook vind je 5 praktische tips om op een vliegende start te maken voor het ontwerp van je eigen droomhuis. Je krijgt deze meteen in je mailbox door je voornaam en mailadres hieronder in te vullen. Daarnaast ontvang je vervolgens wekelijks gratis tips over wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van je eigen huis, waardoor je met minder moeite een beter plan voor je ontwerp behaalt.
Ik wens je veel plezier bij het realiseren van je eigen droomhuis.
Michel Stomphorst.
Reageer